Οι πολιτικές και η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στην ήττα

May 31, 2019 admin 0 Comments

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΘΗΝΑ 9.84

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν να μην έχει πάρει το μήνυμα των πολιτών

Είναι πολύ κακός σύμβουλος ο πανικός και η αγωνία που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα αυτά έρχονται ως μία συνέπεια ενός αποτελέσματος που δεν περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας. Προφανώς κάποιοι σύμβουλοι του τον είχαν ενημερώσει ότι η διαφορά μπορεί να είναι μικρότερη και ότι μπορεί ακόμα και να κερδίσει και αυτό δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.  Από εκείνο το σημείο και μετά και επειδή πράγματι φαίνεται ότι ο στόχος ήταν να πάμε σε εκλογές το Σεπτέμβριο προσπαθούν να κλείσουν κάποιες εκκρεμότητες για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι.

Θέλω όμως να πω ότι η χθεσινή επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι μία εντελώς απαράδεκτη επιστολή και στο θεσμικό της Πλαίσιο, αφού απευθύνεται μόνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι είδους συναίνεση είναι αυτή η οποία απευθύνεται μόνο στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αφού υπάρχουν τόσα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Δεν υπήρξε καμία απολύτως επικοινωνία και εμείς δεν αντιδράσαμε άμεσα διότι ψάχναμε ειλικρινά και στη βουλή και στο γραφείο της Προέδρου να δούμε ότι κάτι μπορεί να μην έχουμε δει εμείς. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο και φυσικά δείχνει και την αντίληψη την οποία έχουν για τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας.

 Η ουσία είναι ότι θέλουν να το προχωρήσουν ακόμα και με έκτακτο Υπουργικό συμβούλιο, μετά την επιλογή του κόμματος τους. Και πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσοι νομικοί οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο υπουργικό συμβούλιο θα το κάνουν αυτό αποδεκτό. Κάποια στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και κάποιος να πάρει τον λόγο να σηκώσει το ανάστημά του και να πει ότι φτάνει πια ως εδώ. Και θέλω να πω ότι η επιλογή του κυρίου Βούτση να αναβάλει προχθές τη συζήτηση στη διάσκεψη των Προέδρων μπορεί να έχει και μία συνέχεια σήμερα, εμείς το θέλουμε δεν γίνεται να περάσει αυτό το πράγμα ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Όλα τα κεντρικά μας στελέχη θα είναι στην πρώτη γραμμή σε αυτή την εκλογική μάχη.

Όλα τα κεντρικά στελέχη της παράταξης όπως και εκατοντάδες ακόμα στελέχη σε όλη τη χώρα θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις εθνικές εκλογές. Αυτό δημιουργεί ένα πολύ καλό κλίμα σε επίπεδο κοινωνικής βάσης της παράταξης και είναι κάτι το οποίο ειπράττουμαι συνεχώς τις τελευταίες ημέρες. Είναι πολύ θετικό ότι όλα τα κεντρικά στελέχη δηλώνουν την παρουσία τους μπροστά σε αυτή τη μάχη των εθνικών εκλογών η οποία είναι πολύ σημαντική και για την πατρίδα μας. Στις 9 Ιουνίου που θα συνεδριάσει η Κεντρική μας Επιτροπή θα είναι έτοιμο το 99% των ψηφοδελτίων μας σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό δουλεύουμε πολύ σοβαρά και συγκροτημένα και γίνεται μία εξαιρετική δουλειά από όλο το επιτελείο με επικεφαλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν να μην έχει πάρει το μήνυμα των πολιτών και αυτό έχει ξέρετε πολλές αιτίες. Είναι το θεσμικό παιχνίδι το οποίο έκανε τα τελευταία χρόνια μετη δικαιοσύνη το είδαμε με την κα. Θάνου, το είδαμε και σε άλλες περιπτώσεις. Είναι το παιχνίδι των πολιτικών του επιλογών πως ήρθε και τι έκανε, στην κυβέρνηση με το κ. Καμμένο. Έφερε νέο μνημόνιο και έχει φέρει ότι πιο παλιό με τις γέφυρες των στεναγμών στο προσκήνιο. Και τώρα δείχνει και την αλαζονεία του. Η χθεσινή δήλωση του κ. Φλαμπουράρη ότι επί της ουσίας φταίνε οι πολίτες που δεν κατάλαβαν δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που  δεν έχει προηγούμενο. Κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες οι οποίοι έστειλαν ένα μήνυμα. Με εξαιρετικά μεγάλο σεβασμό και προς όλους μας, αυτό το μήνυμα  εμείς το έχουμε λάβει και το μήνυμα αυτό ξέρετε είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε το προγραμματικό μας πλαίσιο μέχρι τις εθνικές εκλογές .