Η δική μας μάχη για αλλαγή δεν σταμάτησε ποτέ και δεν θα σταματήσει μέχρι να κερδίσουμε!

May 22, 2019 admin 0 Comments

Η ομιλία μου στη χθεσινή μεγάλη εκδήλωση της νέας γενιάς του Κινήματος Αλλαγής στο εκλογικό μας περίπτερο στην πλατεία Κοραή.

“Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι πρέπει να σας πω ότι δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ αν δεν υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος πίστεψε την νέα γενιά από την πρώτη στιγμή, της έδωσε φωνή, της έδωσε επιμονή και υπομονή και της έδωσε τη δυνατότητα να βγει μπροστά πραγματικά. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τη Φώφη Γεννηματά. Όταν η Γεννηματά πήρε τη πολύ δύσκολη απόφαση να αναθέσει σε μένα το ρόλο του Εκπροσώπου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ φαινόταν στις δημοσκοπήσεις κάτω από το 3%.

Σήμερα όμως, είμαστε εδώ σε μια πλατεία η οποία έχει δεκάδες νέους ανθρώπους με εμπιστοσύνη, σοβαρότητα, ελπίδα και όραμα να φτάσουμε σε ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Και πιστέψτε με, είναι στο δικό μας χέρι να πετύχουμε την Κυριακή τους στόχους μας. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε όσα μας μιζεριάζουν. Και η πολιτική, αλλά και κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας είναι ένα ζήτημα συλλογικής προσπάθειας. Είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με το πώς όλοι μαζί βάζουμε στόχους, αλλά και πως τους πετυχαίνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ό,τι και αν κάνουμε, πολιτική κάνουμε για τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή του. Για να νιώσει ασφαλής ο μετανάστης που έχει κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα. Για να περπατάει ασφαλής ο νέος άνθρωπος στο κέντρο της Αθήνας. Για να δώσουμε στο νέο μαθητή ένα όραμα ότι μπορεί να σπουδάσει αυτό που θέλει και όχι αυτό που τον αναγκάζουν οι οικονομικές συνθήκες. Για να δώσουμε στη νέα γυναίκα να πιστέψει ότι θα αντιμετωπίσει το μισθολογικό χάσμα που σήμερα λέει ότι για να πληρώνονται το ίδιο οι γυναίκες και οι άντρες σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να περάσουν 200 χρόνια. Για να δώσουμε τη δυνατότητα σε ένα νέο παιδί που βλέπει ένα πλούσιο να ζει στα κότερα να ονειρεύεται ότι και αυτό κάποια στιγμή θα μπορεί να ανεβάσει το βιοτικό του επίπεδο, όχι χρησιμοποιώντας μια πολιτική καρέκλα που το έδωσε ο λαός, αλλά δουλεύοντας για έναν αξιοπρεπή μισθό.

Η νεολαία και η νέα γενιά ήταν πάντοτε το κύτταρο για κάθε πολιτικό κόμμα. Είναι πολύ μεγάλο ευτύχημα το γεγονός ότι σήμερα έχουμε βρεθεί τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι εδώ. Να είστε σίγουροι ότι εκτός από το πολύ μεγάλο μήνυμα που στέλνουμε την Κυριακή που έρχεται, στέλνουμε άλλο ένα εδώ από το εκλογικό μας κέντρο σήμερα. Ότι η παράταξη που ιδρύθηκε πριν τον Ανδρέα Παπανδρέου και επανήλθε μαζί με τους μη προνομιούχους Έλληνες με εκείνον θεμελιωτή της μεγάλης Αλλαγής το 1981, είναι εδώ και έχει βαθιές ρίζες. Έχει τόσο βαθιές ρίζες που ο καθένας και η καθεμία σήμερα εδώ είστε η εγγύηση για τη πορεία που θα χαράξουμε στο μέλλον. Γιατί αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ είναι μια αρχή. Είναι μια αρχή για αυτό το οποίο έρχεται. Γιατί η δική μας μάχη δεν σταμάτησε ποτέ και δεν θα σταματήσει μέχρι να κερδίσουμε. Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους.”